sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Matkaa, juhlaa, huvittelua!

Tässä kolmen viikon sisällä olen kerinnyt tutustumaan Barcelonaan, ihailemaan San Isidro -juhlan ilotulituksia, juhlimaan valmistumista ja pitämään hauskaa Parque Warnerissa. Ja jäljellä on enää vaan toiset kolme viikkoa! Toisaalta olen jo aika innoissani menossa Suomeen, MUTTA toisaalta jään myös kaipaamaan tätä elämää täällä. Hurjaa ajatella, että näkeeköhän esim. noita Atlantin toisella puolella asuvia vaihtarikavereita enää koskaan.

Seuraavassa kuitenkin viimeisten viikkojen tapahtumia:
Hyvä että kerkesin Maltalta kotiutua, kun jo seuraavalla viikolla lähdin pidennetylle viikonlopulle Barcelonaan kahden ranskalaisen kaverini, Hakiman ja Monican kanssa. Lensimme Barcelonaan (Gironaan) suoraan Madridista Ryanairilla ja lennot olivat melko mukavan hintaiset. Ryanair ei siis lennä Madridista suoraan Barcelonaan, vaan Gironaan, josta on tunnin bussimatka vielä Barcelonaan. Bussi lähtee onneksi suoraan lentokentältä Barcelonaan, joten vaikka meidän kone oli myöhässä, niin kerittiin hyvin bussiin.

Matkakaverit

Barcelonassa meidän hostelli oli ihan La Ramblan vieressä, joten nähtävyydet olivat melko lähellä. Meillä oli aikaa Barcelonalle oikeastaan vain kaksi kokonaista päivää, joten saatiin vain aika pintaraapaisu Barcelonasta. Perjantaina tutustuttiin Parc Güelliin (iso puisto) ja Sagrada Familiaan (kirkko), jotka on molemmat Antonio Gaudin suunnittelemia. Sagrada Familia on ehkä hienoin koskaan näkemäni kirkko!

Parc Güell
Sagrada Familia

Vähän erilainen alttaritaulu
Nähtävyyksien jälkeen, iltapäivän kuumuudessa, mentiin nauttimaan Barcelonetasta, hiekkarannasta ja itseasiassa tosi kylmästä merivedestä. 

Latinorytmejä Barcelonetalla.

Lämmintä!

Herkkuja kauppahallissa
Lauantaina kävin itsekseni tutustumassa ihanaan Casa Batlló:on, joka sekin on Gaudin suunnittelema talo. Tytöt eivät halunneet käyttää rahaa 14€:n pääsymaksuun, joten he menivät shoppailemaan. Oli kyllä aika kivaa tutustua myös yksinään johonkin nähtävyyteen, pystyi ihan eri tavalla keskittymään ja nauttimaan!

Casa Batlló
Gaudin inspiraationa oli esimerkiksi meri ja se näkyy
Sitten käytiin herkkupinchoilla (tapasta hammastikuissa) ja suklaamuseossa. Iltapäivällä oli taas pakko vähän viilentyä meressä. Illalla syötiin huonoa paellaa La Ramblalla, olisi ehkä pitänyt tajuta että suosituin kävelykatu Barcelonassa ei ole paras paikka syödä paellaa. Sen jälkeen tarkoituksena oli lähteä tutustumaan ihan kunnolla paikalliseen yöelämään, mutta jostain syystä kaikki olivat ihan liian väsyneitä semmoiseen, joten hostellille kävi tie, aamulla oli nimittäin aikainen lähtö takaisin Madridiin. 

La Rambla iltahämärässä
Tällä viikolla meidän yliopisto järjesti kaikille vaihto-oppilaille valmistujaisjuhlan. Ajankohta herätti vähän kummastusta, koska itse luentoja on vielä jäljellä kokonainen viikko ja sen jälkeen vastassa on tentit, mutta tottakai oli mukavaa, että UFV (Universidad Francisco de Vitoria) huomioi meidät näinkin hyvin. Itse juhla oli melko virallinen, esimerkiksi kun opettajat saapuivat puhumaan juhlaan nousimme seisomaan juhlamusiikin soidessa. Juhla sisälsi melko paljon puheita sekä opettajilta että opiskelijoilta. Lisäksi jokainen vaihto-opiskelija sai virallisen todistuksen opiskelustaan UFV:ssä. Meidän kansainvälisen toimiston henkilökunta oli vielä tehnyt kaikista opiskelijoista yhteisen videon, jota seuratessa tuli kyllä aika haikea mieli. Tajusin, kuinka nopeasti tämä kaikki onkin jo ohi! 
Niin ja sitten lopuksi laulettiin vielä Gaudeamus Igitur. Yllätyin ja lauloin mukana!

Juhlasta 
On aika virallista!


Virallisen osuuden jälkeen mentiin ottamaan kuvia ulos ja sen jälkeen meille tarjottiin pieni tapas ja virvokkeita. Ehkä Jyväskylän yliopisto voisi myös miettiä jotain tällaista vaihtareille ;)
Illalla viettettiin after partyja Joy eslavassa, Erasmus-opiskelijoiden suosimassa yökerhossa. Oli oikein mukava valmistujaispäivä!

Lauantai meni oikein rattoisasti Madridin lähellä sijaitsevassa Parque Warnerissa. Se on vähän niinkuin Diesneyland, mutta Warner Bros -aiheinen. Liput sinne maksaa oikeasti 39€, mutta Hakima oli löytänyt alennuskupongin, joten koko neljän hengen porukkamme pääsi mukavalla 29€/henkilö -hinnalla sisälle. Vietettin siellä yli kymmenen tuntia, joten hinta tuntui ihan kohtuulliselta. 

Hakima, Federica, Pilvi ja minä

Alue on aika valtava ja sieltä löytyy noin 40 eri laitetta. Erilaisia esityksiä on myös, kuten Poliisiopisto-show. Täytyy sanoa, että se oli kyllä aika turhaa kumin polttoa! Mutta viihdettä kyllä!

Tuo oli aika hurjaa!
Länkkärikylä

Poliisiopisto-show
Täällä vietettiin Madridin suojelupyhimyksen juhlaa tuossa viime viikolla. Monena päivänä oli kaikenlaista ohjelmaa, mutta minä kerkesin nähdä vain Retiron puistossa järjestettävän ilotulituksen. Tässä vielä kuvia sieltä:




Ja nyt odotan seuraavaa ja viimeistä vierasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti